
کنکور یا همان آزمون ورودی دانشگاه گامی ضروری در نظامهای آموزشی کشور عزیزمان ایران و بسیاری از کشورهای جهان است. هدف از برگزاری این آزمون ها ارزیابی دانشآموزان برای یافتن پاسخ این سؤال است که آیا برای پذیرش و ورود به دانشگاه واجد شرایط هستند یا خیر؟
بر روی دانش آموزان کنکوری اغلب از سوی خانواده و اطرافیان فشار زیادی اعمال میشود تا در کنکور با رتبهی خوبی قبول شوند و در رشتهی مورد علاقهشان در دانشگاه به تحصیلات خود ادامه دهند. در این راستا برای داشتن برنامه ریزی مناسب گامهای سادهای وجود دارد که میتوان برای اطمینان از آمادگی مناسب با یک برنامه ریزی خوب به برداشتن این گامها اقدام کرد.
در ادامه به ۷ گامی که برای برنامه ریزی کنکور به منظور داشتن مطالعهی مفید و کافی نیاز دارید را برایتان جمعآوری کردهایم. با ما در ادامهی مطلب همراه باشید.
۱- به محض اینکه تصمیم به شرکت در کنکور گرفتید، تاریخ کنکور را در تقویم اتاق خود علامت بزنید.
شما مطمئناً هنگامیکه تصمیم به شرکت در کنکور سال آینده گرفتید از زمان آزمون مطلع هستید و یا اگر نیستید میتوانید از سایت سنجش تاریخ کنکور را ببینید و یا کسانیکه سال گذشته در کنکور شرکت کردهاند تاریخ کنکور سال قبل را بپرسید. به محض مطلع شدن از تاریخ تقریبی آزمون کنکور، روز آنرا در تقویم خود علامتگذاری کنید تا بدانید چند روز برای آماده شدن زمان دارید.
۲- تصمیم بگیرید که چقدر زمان میخواهید جهت مطالعه کنکور صرف کنید.
برای برنامه ریزی کنکور بهتر بر اساس اینکه چقدر تا آزمون فرصت دارید، تصمیم بگیرید که هر روز چقدر از وقت خود را برای مطالعه اختصاص خواهید داد.
مقدار زمانی که میخواهید صرف مطالعه کنید بسیار مهم است. دربارهی برنامه ای که شما را تا به آزمون همراهی خواهد کرد خوب فکر کنید. آیا تعطیلاتی وجود خواهد داشت؟ آیا خانوادهی شما برنامه هر گونه سفر را در این بازهی زمانی دارند؟ برنامه تحصیلی و مدرسهی شما چگونه خواهد بود؟ بر اساس جواب این سؤالها مدت زمان مطالعهای را که بتواند با برنامه زندگی شما تطبیق یابد را انتخاب کنید. به طور کلی اگر یک برنامه شلوغ دارید، بهتر است عجله نکنید و به خودتان وقت بیشتری بدهید و خوب فکر کنید تا بتوانید برنامه ریزی مناسبی انجام دهید و بدین ترتیب زمان بیشتری را صرف مطالعهی مفید کنید.
۳- یک تقویم یا برنامه ای از ماهها یا هفتههایی که تا آزمون وقت دارید ایجاد کنید.
در این تقویم همه روزهایی را که قصد مطالعه دارید و همچنین تمام روزهایی که قصد دارید از درس خواندن متوقف شوید را علامتگذاری کنید.
هر روزی که از الان برای آن روز برنامه ریزی خاصی انجام شده است مانند کار، رویداد ورزشی، سفر و یا رویداد اجتماعی مانند تولد یا مهمانی را در این تقویم علامت گذاری کنید.
۴- هر روزی که در برنامه ریزی کنکور می خواهید به خودتان اختصاص دهید را یادداشت کنید.
شاید تصمیم بگیرید که یک روز در هفته مطالعه را کنار بگذرید و به خودتان استراحت دهید. بدین ترتیب میتوانید این روزها را با نوشتن “روز استراحت” در برنامهی خود علامتگذاری کنید.
۵- تصمیم بگیرید که چند ساعت در روز میخواهید برای کنکور مطالعه کنید.
همانطور که میدانید آزمون کنکور آزمون مهمی است و سرنوشت زندگی آیندهی شما را میتواند تغییر دهد. بنابراین شما باید تمام سعی خود را بکنید و تا جاییکه میتوانید زمان زیادی را برای مطالعه اختصاص دهید. البته در کنار آماده شدن برای کنکور شما همچنین تعهدات (مانند مدرسه) و وقایع دیگری را در زندگی خود دارید. بنابراین باید تصمیم خوبی بگیرید که چقدر زمان را در هر روز میتوانید مطالعهی مفید کنید.
شاید شما بتوانید ۶-۵ ساعت در هر روز یا در بیشتر روزهای هفته مطالعه کنید. از سوی دیگر به عنوان مثال ممکن است در برنامه مطالعه برای کنکور ، بعضی روزها به دلیل یک کلاس فوق برنامه یا یک برنامه ورزشی کمی شلوغ باشد و در آن روز فقط ۲ ساعت بتوانید برای مطالعه اختصاص دهید.
پس از اینکه تصمیم گرفتید چند ساعت در روز را میتوانید صرف مطالعه کنید، بر روی تقویم برنامه ریزی کنکور خود یادداشت کنید تا مشخص شود که تا روز کنکور چند ساعت برای مطالعه اختصاص خواهید داد.
۶- برنامه ریزی کنید که چگونه میخواهید درسهایتان را مرور کنید.
همانطور که میدانید آزمون کنکور تمام دانشهایی را که در کل تحصیلتان کسب کردهاید را ارزیابی میکند. بنابراین ممکن است انتخاب و جمعبندی مطالبی که نیاز به مرور دارند دشوار باشد.
شاید تمرکز بر موضوعات یا مباحثی که شما بیشتر با آنها مشکل دارید مفیدتر باشد. مرور همه چیزهایی که تا به حال آموخته اید، خسته کننده و غیر ممکن خواهد بود. به جای مرور همهی مطالب به نقاط قوت خود اطمینان داشته باشید و تمرکز خود را برای مرور و بهبود نقاط ضعف خود تا زمان آزمون کنکور جمع کنید.
برای هر درس سرفصلهایی را که در آزمون آورده خواهد شد را از سایت سنجش یا دفترچه راهنمای سالهای قبل تحقیق کنید و آنها را سازماندهی کنید و ترتیب مطالعه سرفصلها برای هر درس را مشخص کنید.
سعی کنید از دوستان و آشنایان خود که قبلاً کنکور دادهاند درخواست کنید تا اطلاعات و تجربیات خود را در اختیار شما بگذارند. بینش آنها می تواند به شما کمک کند که آگاهانه برنامه ریزی کنید.
۷- درس یا درسهایی را که هر روز مطالعه خواهید کرد همراه با سرفصلهای مورد نظر در برنامه خود یادداشت کنید.
سراغ تقویم برنامه ریزی کنکور خود بروید و هر روز آنچه را که قصد مطالعه دارید، یادداشت کنید. با طی این مراحل و رسیدن به برنامه ریزی کنکور خوب و جامع شما از هدر رفتن وقتتان جلوگیری خواهید کرد و برنامه مطالعه روزانه تان تا رسیدن به روز کنکور مشخص خواهد شد.